Life skills training & fun

Concept trainen

Wil je een stabiele en blije hond en wil je leren samenwerken vanuit verbinding en met plezier? Hoe zou het voor je zijn als jouw  hond leert goede keuzes te maken? Laten we samen zorgen dat jouw hond alle vaardigheden leert die hiervoor nodig zijn. In mijn life skills training & fun lessen baseer ik me op de methode van concept  training. Een prachtige methode die jouw hond alle belangrijke levensvaardigheden aanleert op speelse wijze. 

Life skills training& fun

Concept training

In mijn life skills training & fun lessen baseer ik me op de methode van concept training. Een prachtige positieve training methode die jouw hond alle belangrijke levensvaardigheden aanleert op speelse wijze.

Een unieke methode

Met concept trainen leert jouw hond belangrijke levensvaardigheden aan zodat hij goed in staat is om allerlei situaties aan te kunnen in het dagelijkse leven. Dat doen we door middel van leuke spellen en praktische oefeningen. Iedere hond heeft een unieke persoonlijkheid. Deze persoonlijkheid en de daarbij horende vaardigheden en eigenschappen zijn (naast andere componenten) van invloed op de manier waarop honden leren. Zo heb je positief ingestelde honden die overal gemakkelijk op af gaan en zelfverzekerd en flexibel reageren en honden die een wat meer pessimistische houding hebben en daardoor terughoudend kunnen zijn en een lagere tolerantie hebben. Wat voor hond heb jij? En hoe past jouw persoonlijkheid en energie daarnaast? Hoe kunnen jullie samen zo veel mogelijk op elkaar aansluiten in de manier waarop jullie samenwerken en leren? Concepten zijn eigenlijk de bouwstenen die bepalend zijn voor het gedrag van de hond. Denk aan zelfvertrouwen, focus, impulscontrole, kalmte en nog veel meer. 

De 3 pijlers van concept trainen

Rust

Spellen

Creatief voeren

Samenspel van onderdelen

Concept training is meer dan alleen werken aan concepten en het spelen van spellen. Om het totaal plaatje van een stabiele en blije hond te kunnen realiseren is meer nodig. Er zijn een aantal pijlers waar de methode vanuit gaat zoals creatief voeren, korte spellen en rust. Het is een geheel van onderdelen die de gehele puzzel vormen.  Zo laten we bij concept trainen de hond ook zoveel mogelijk zelf nadenken. Met concept trainen leren we de hond geen trucjes of commando’s  maar leren we hen diverse vaardigheden aan die ze nodig hebben in het dagelijkse leven. En het allerleukste is misschien wel dat je jouw hond goed leert kennen, echt samenwerkt en plezier hebt samen. 

Enthousiast geworden? Meer weten? Kijk bij mijn aanbod pagina en klik op life skills training & fun voor meer informatie.

Ja, dit is LEUK!

Rust

Spellen

Creatief voeren

In de praktijk

Loslaten van voorwerpen of speeltjes. Soms een hele uitdaging voor honden die het té leuk vinden en hebben moeite om welke reden dan ook met het loslaten van een speeltje of iets anders dat ze te pakken hebben gekregen. Vaak tot grote ergernis en frustratie van de eigenaar.
Wanneer je gaat werken aan de concepten oftewel de vaardigheden die hier belangrijk bij zijn zal het leren loslaten veel gemakkelijker gaan. Denk aan oefening waarbij je aan de slag gaat met de beloningsgevoeligheid versterken. Of je doet een spel waarbij je werkt aan de tolerantie voor frustratie van jouw hond of waarbij hij leert om te kunnen nadenken in opwinding.Deze concepten (en nog andere) dragen allemaal bij of een hond gemakkelijk loslaat. 

Veel verschillende spellen

Er zijn zoveel verschillende spellen die je kunt spelen! En ieder spel leert jouw hond 1 of meerdere vaardigheden aan.  

Privé les of groepsles?

Flowdogs biedt

1 op 1 training

Flowdogs geeft ook

Lessen in kleine groepen

Flowdogs geeft duidelijkheid

Heldere uitleg over de methode

Meer weten?

lees ook mijn e-books

Heb je vragen over dit aanbod? Stuur me gerust een berichtje!