Over mij

Leuk dat je me wilt leren kennen

” Wanneer je de onvoorwaardelijke liefde van jouw hond beantwoordt met jouw liefde en aandacht en je leert de taal van jouw maatje spreken, ontstaat er een prachtige basis om te gaan samenwerken vanuit verbinding en met plezier. “

He daar!

Ik ben Lucie, ik woon samen met mijn partner, mijn twee kids en labrador Saar. Toen ik een aantal jaren geleden mijn HR-baan in de zakelijke dienstverlening bewust losliet was het tijd voor andere dingen. Ik ben me eerst gaan richten op mijn gezin. Er kwam ruimte om me te gaan oriënteren op het ondernemerschap. Luisterend naar mijn hart ben ik gaan doen waar ik superblij van word, samenwerken met mensen en hun hond. Ik volgde o.a. de opleidingen tot Kynologisch instructeur en Concept trainer. 

Als kind groeide ik op met honden en ik wilde dierenarts of politie te paard worden. Een rode draad was het werken met dieren. Voor mij was het ook volkomen logisch dat ik ‘als ik later groot zou zijn’ een hond in mijn leven zou komen. Door mijn drukke baan en de combinatie met mijn gezinsleven heb ik lang gekozen voor een leven zonder eigen hond. Ik kon het niet laten om honden te blijven opzoeken; ik ben daarom langere tijd  honden gaan uitlaten van mensen die dat tijdelijk niet konden en puur voor mijn plezier. Mijn hart ging steeds verder open. 

Een paar jaar geleden was er ruimte voor een eigen hond en Saar kwam in mijn leven. Zij is de reden dat ik me nog meer ben gaan verdiepen in de relatie en de energie tussen mensen en hun hond,  hondengedrag en-training en communicatie. Saar en ik  hebben samen een mooie weg bewandeld om te komen waar we nu zijn, in verbinding.

Typisch Lucie

Saar

Dit ben ik met mijn hond Saar. Een heerlijke hond. Prachtig van binnen en van buiten. Ze houdt van werken met haar neus, apporteren en ze brengt de grootste takken uit het bos mee naar huis.

Samenwerken bij ons ging niet vanzelf…
Ik wilde haar de beste begeleiding geven die ik kon. Alle basisvaardigheden had ze goed onder de knie en toch liep het niet lekker. De wandelingen waren gewoonweg niet ontspannen, voor haar niet en voor mij niet. Saar had weinig oog voor mij buiten en ze reageerde werkelijk overal op. Ze was snel afgeleid en kon ook thuis haar rust niet goed vinden. Ze vond dingen reuze spannend en daardoor reageerde ze vaak fel. Gaandeweg bleek ze behoorlijk wat fysieke ongemakken te hebben en daarnaast is ze in de kern een onzekere en gevoelige hond die het leven best spannend vindt.

Door Saar ben ik me nog meer gaan verdiepen in honden en hun gedrag en energie.  Ik ging op zoek naar passende trainingsmethoden en manieren van verbinden en omarmde de methode van concept trainen. Gaandeweg leerde ik haar persoonlijkheid nog beter kennen en beter in te spelen op haar behoeftes en manier van leren. Ik werd bewuster in weten wat ze nodig had, door haar te zien voor wie ze is en rekening te houden met haar behoeftes.  Hoe ik dat deed?  Ik leerde haar heel veel leuke spellen en deed allerlei praktische oefeningen. Ook ging ik aan de slag met bewustwording van mijn gemoedstoestand en mijn fysiek wanneer ik met haar bezig was. Mijn doel was een fijne samenwerking, verbinding en lol. Daarnaast wilde ik haar belangrijke levensvaardigheden aanleren zodat ze een stabiele hond is. Voor haar waren (en zijn) dat focus, kalmte, zelfvertrouwen, het kunnen nadenken in opwinding, impuslcontrole en zich loskoppelen van afleiding.  Er ontstond meer en meer vertrouwen en we kregen ook meer plezier samen. 

Iedere dag leren van elkaar
Inmiddels maakt Saar steeds betere keuzes en dat geeft haar zelfvertrouwen. Ze kan nu veel beter omgaan met voor haar lastige situaties.  Ze is ook goed in staat om vaker zelf voor kalmte te kiezen en zich los te koppelen van afleiding. Samen wandelen is weer fijn. Iedere dag leert ze bij en leer ik van haar. Ze is zeker niet perfect en dat is ook niet nodig. Wel zijn we vertrouwd met elkaar en in verbinding. Als het een dag minder gaat? Dat is helemaal oké.

Ik weet er alles van...

Als ervaringsdeskundige en professional weet ik als geen ander hoe het voelt als het niet lekker loopt tussen jou en jouw hond.  Ik herken het dat je op zoek bent naar praktische oplossingen en antwoorden op hulpvragen met jouw hond. Ik help je graag.

Het is mijn missie om vanuit mijn kennis en mijn ervaring jou en jouw maatje te begeleiden in de opvoeding en bij training zodat je (weer) fijn kan samenleven en kan samenwerken vanuit verbinding en met plezier! 

Ik geef je praktische tips en op maat gemaakte oefeningen en ik leer je makkelijke spellen te spelen zodat het opvoeden van jouw hond (weer) leuk is! Als je met mij samenwerkt, luister ik goed naar wat je wil bereiken. 

Mijn methode gebaseerd op concept trainen biedt daarnaast bij uitstek ook de mogelijkheid aan jou als hondenbezitter te leren hoe je gewoon leuk bezig kunt zijn met jouw maatje. Je krijgt tips en uitleg over hoe jouw hond leert en hoe jij nog beter aan zijn behoeftes kan voldoen. Je gaat als een team leren samenwerken zodat je (nog) meer begrip, vertrouwen, verbinding en plezier samen hebt.

Ik help bij het trainen en opvoeden van jouw hond maar ik probeer jou ook bewust te laten zijn en in je kracht te zetten.

Turid Rugaas

" We need to learn to understand the language of dogs so that we can understand what our dogs are telling us. That is the secret of having a good life together"

Samenwerken

Spelenderwijs samenwerken met jouw hond en hem alle belangrijke life skills leren waardoor hij een stabiele en blije hond wordt.

In verbinding

Wanneer je de liefde van jouw hond beantwoordt en je probeert zijn taal te begrijpen dan heb je een prachtige basis om te verbinden.

plezier hebben

Trainen en opvoeden van jouw hond hoeft niet saai te zijn. Samen leren en plezier hebben; het kan! Kijk vooral naar wat jouw hond leuk vindt en nodig heeft.

Mijn favorieten

schrijver

Simone van der Vlugt

artiest

Kensington, Armin van Buuren

Chips

Zoute emping

Ras

De labrador en golden retrievers en ook Australian shepards

Land

Spanje

Drankje

Ijskoude Coca Cola uit een glazen flesje

tv-programma

Bed & breakfast

Vakgerelateerde opleidingen & cursussen

Opleiding
Jaar
Opleider
Opleiding tot voedingsdeskundige voor honden
2023/2024
Lotte Botter
2 daagse workshop Reactiviteit
2023
Dogstalk Pro
Lezing pubers en hormonen
2022
Martin Gaus Academy
Lezing najaaggedrag van honden
2022
Argos
Hondenschool Instructeurs congres
2022
Annorlunda Kynologisch Centrum
Probleemgedrag bij honden (onderdeel opleiding gedragstherapie)
2022
Dogvision
Nederlandse opleiding tot Concept Trainer (theorie, praktijk, gedragsproblemen)
2021
Dogstalk Pro
Home School the Dog & Wag Nation
2021
Susan garret
Fundamentals of dog training & behavior
2021
Victoria Stilwell Academy
Internship & coaching
2021
Leidy Zijlstra Life coach
Training academy. & naughty but nice bootcamp, barking, lunging, reactivity challenge, stop pulling course ,sexier than a squirrel course(Pro Dog Trainer)
2020-heden
Absolute Dogs
Biologie bij honden (onderdeel opleiding gedragstherapie)
2020
Dogvision
Kynologisch instructeur (toegepaste ethologie, leren bij honden, praktijk trainen & instructie geven)
2019
Dogvision
Typisch ik

"Ik heb regelmatig de slappe lach. Dan moet ik gewoon huilen van het lachen en biggelen de tranen over mijn wangen"