spelenderwijs jullie band versterken

Hoe zou het zijn...

Hoe zou het zijn als jouw maatje spelenderwijs vaardigheden ontwikkelt zodat hij een blije en stabiele hond is? Hoe zou het zijn om bewust(er) te kijken naar de unieke persoonlijkheid van jouw hond en zijn talenten?

Als jouw hond vaak (voor jou) ongewenste gedrag laat zien, kan dit ervoor zorgen dat je jezelf onzeker voelt en je schaamt je misschien wel. Het voelt alsof je geen controle hebt. Je blijft hangen in een negatieve cirkel en het ongewenste gedrag wordt alleen maar erger. 

Laten we samen kijken naar de unieke persoonlijkheid van jouw hond en zijn vaardigheden. We gaan werken aan die vaardigheden die voor belangrijk zijn zodat hij (weer) een stabiele en blije hond wordt.  Je leert vooral praktische oefeningen en leuke spellen. Jouw maatje leert spelenderwijs belangrijke life skills en jullie versterken ook nog eens jullie onderlinge band.

Herken je dit?

Daar gaan we wat aan doen!

Hoe zou het voor je zijn als je:

Is jouw antwoord ja dat wil ik…? Hier ga ik jullie bij helpen!

Jouw hond is uniek

Jouw hond is uniek. Honden hebben net als mensen ieder een eigen karakter en unieke vaardigheden of eigenschappen. Als je met mij samenwerkt gaan we aan de slag met die vaardigheden die voor jou en jouw hond belangrijk zijn of die jouw hond nog verder mag ontwikkelen. Denk aan vaardigheden als focus, kalmte, optimisme of impulscontrole.

Je hebt geen ervaring nodig en iedere hond kan leren. Je gaat aan de slag met de opvoeding van jouw hond door middel van korte spellen en praktische oefeningen. Spelenderwijs versterk je ook nog eens jullie onderlinge band. Je gaat samenwerken met jouw maatje vanuit verbinding en met plezier.

Ik heb aan den lijve ondervonden hoe het is om vast te lopen in de opvoeding van mijn hond ondanks mijn kennis en opleiding. Toen ik kennis maakte met concept trainen en ik door kreeg welke invloed mijn houding en gemoedstoestand had, kreeg ik meer en meer plezier in het trainen en zag ik resultaat. Ik leerde mijn hond spelenderwijs allerlei belangrijke vaardigheden aan. 

Mijn hond is enorm gegroeid in haar zelfvertrouwen. Ze staat  positiever in het leven, maakt zelf (nog) betere keuzes maakt, kan voor haar spannende situaties nog beter aan en bovenal, we hebben vooral veel plezier samen. Onze band is nu nog sterker dan het al was.

Ik heb inmiddels al meerdere mensen mogen leren over mijn favoriete methode. Als ik met jouw samenwerk combineer verschillende praktische opvoed- oefeningen en methoden met spellen uit het concept trainen.

Meer weten? Klik hier.

Praktisch, gemakkelijk en leuk!

Mijn manier van naar je hond kijken en met hem bezig te zijn is superleuk, gemakkelijk en zinvol. De vaardigheden die al goed zijn onderhoud je en de vaardigheden die een hond nodig heeft ga je verder ontwikkelen. Je hoeft geen ervaring te hebben en het mooiste is dat iedere hond kan leren!

Unieke methode: concept trainen

Met mijn unieke methode gebaseerd op concept trainen leert jouw hond belangrijke levensvaardigheden (zogeheten life skills) aan zodat hij goed in staat is om allerlei situaties aan te kunnen in het dagelijkse leven.

Bij concept trainen gaan we uit van het gegeven dat onze hond een unieke persoonlijkheid heeft. Deze persoonlijkheid en de daarbij horende vaardigheden en eigenschappen zijn (naast andere componenten) van invloed op de manier waarop honden leren. Zo heb je positief ingestelde honden die overal gemakkelijk op af gaan en honden die wat meer uit pessimisme reageren en daardoor terughoudend kunnen zijn en een lage tolerantie hebben. En honden die zelfverzekerd reageren en vaak de eigenschap flexibiliteit bezitten. 

Wat voor hond heb jij? En hoe past jouw persoonlijkheid en energie daarnaast? Hoe kunnen jullie samen zo veel mogelijk op elkaar aansluiten in de manier waarop jullie samenwerken en leren?

De vaardigheden die jouw hond bezit worden bij concept trainen concepten genoemd. We gaan werken aan deze concepten. We kunnen ze ontwikkelen of juist afremmen. Het geeft jou als eigenaar de mogelijkheid om zijn karakter te vormen. De hond leert daarbij ook nog eens zelf na te denken en (nog) de juiste beslissingen te nemen.

De concepten waar je zoal aan kunt denken zijn optimisme, kalmte, kunnen nadenken in opwindingen, impulscontrole, beloningsgevoeligheid, lichaamsbesef en doorzettingsvermogen.

Als we aan deze concepten werken beïnvloeden we de keuzes die de hond zelf zal gaan maken en dat zien we vervolgens terug in het (wenselijke) gedrag wat de hond laat zien. 

Wil je meer weten over mijn methode? Leuk!

klik hier voor mijn aanbod.

Ja, dit is LEUK!

Zo gaan we het aanpakken:

Kennismaking

Ik maak graag kennis met jou. We starten met een vrijblijvende intake. Dit is telefonisch. Dit is gratis en geheel vrijblijvend. Samen bespreken we hoe ik jou en jouw maatje het beste kan helpen. Trainen kan bij jou thuis of op een omheind trainingsveld in Wassenaar.

plan van aanpak

Wanneer je met mij samenwerkt luister ik goed naar wat je wilt bereiken en kijk ik naar wat jullie nodig hebben. Wanneer je na de intake verder wilt maak ik een voorstel en offerte zodat je vooraf weet waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten.

samen aan de slag

Mijn aanpak is persoonlijk en resultaatgericht. Ik werk vanuit vertrouwen en openheid en gebruik graag humor. Trainingen die we samen doen plannen we op tijden wanneer het jou uitkomt. Dit kan bij jou thuis of op een omheind trainingsveld in Wassenaar.

Het resultaat

Na onze samenwerking:

Gaan we samen aan de slag?

Alles op een rijtje:

Mijn aanbod

1:1 training, losse les 30 minuten

€ 30,- incl. btw

1:1 training- pakket van 4 lessen

€ 110,- incl. btw

Life skills-training & fun

life skills-training & fun basic

€ 235,- incl. btw

life skills-training & fun pro

€ 265,- incl. btw

Heb je vragen over dit aanbod? Stuur me gerust een berichtje!

Vragen die je misschien nog hebt:

Ja! dat kan. Je kiest dan voor het basic pakket. In 4 lessen leer je de basis van deze geweldige methode.

je contactpagina.

Jazeker! Leuk dat je meer wilt weten over deze methode. Ik leer het je graag.

voor meer informatie klik hier: je contactpagina.

De workshop Samenwijs beslaat een reeks van 5 lessen waarin je in een groep van maximaal 5 anderen de basis leert over het concept trainen. Houd de website in de gaten voor de data en schrijf je snel in!. De workshops worden gegeven in groepsverband op een omheind trainingsveld in Wassenaar.  je contactpagina.

Ja. Flowdogs biedt maatwerk en 1 op 1 lessen. Wil je liever in een groep les? Kijk dan naar mijn workshops.

 je contactpagina.

Ja zeker. Natuurlijk zou ik bijna willen zeggen. Ik leer jullie dan alle basis vaardigheden zoals aanleren van de zit en blijf, de af, het hier komen. Het wandelen aan de riem en wandelen zonder trekken. Ik geef je handige tips en inzichten en beantwoord al je opvoed vragen. Er is natuurlijk ruimte voor eigen inbreng en training verzoeken. Daarnaast help ik graag bij andere opvoed vragen als; hoe leer ik mijn hond de plaats aan of hoe zorg ik ervoor dat mijn hond voldoende rust of uitdaging krijgt.

 je contactpagina.

Ik bied maatwerk. Dat houdt in dat ik graag hoor waar jouw wens en behoefte ligt op het gebied van opvoeding en training van jouw hond. Ik kijk wat je nodig hebt en maak dan graag een op maat gemaakt voorstel en offerte zodat je weet waar je aan toe bent.

Je kunt ook linken naar bijvoorbeeld je contactpagina.

Ik hoor graag waar en wanneer je wilt trainen. Ik kan bij jou thuis komen of bij jou in de buurt of je kiest ervoor om naar het omheind trainingsveld te komen in Wassenaar. 

 Je kunt ook linken naar bijvoorbeeld je contactpagina.